Äänestäkää.

Morjens suomi.

Olen Andy. Olen australialainen, mutta olen asunut täällä suomessa jo reilun yhdeksäntoista vuottaa. Saapuin vuonna 2000 ja Sotunki, Vantaa, on tullut mun kodiks. Olen naimisissa suomalaisen naisen kanssa. Meillä on kaks lasta. He ovat suomen kansalaiset.

En ole suomalainen. Vielä. Olen pysyvä oleskelulupakortti kantaja, mulla on työtä, maksan veroja. Mä rakastan tää hullu, tyhmä maa.

Jumalauta nyt jo itken.

Haluan olla suomalainen. Olen sitä halunnut jo muutama vuottaa. Olisin saanut, lain alla, kansallisuus jo viisitoista vuotta sitten jos silloin halusin. En silloin uskonut että olin valmiina. En vielä ansainnut sen. En ollut tarpeeksi suomalainen.

Nyt kun olen valmis, mihin minun suomi on mennyt? Mitä mä ihailin?

En minä pelkää. Vielä. Olen ulkomainen, maahanmuuttaja, mutta olen hyvä mamu, eikö niin? Olen mukauttanut suomen kultturiin. Olen (tavallaan) oppinut mun uuden kodin uskomattoman mahdotonta kieli. Olen laillinen, rauhallista, kunnollinen mamu. Sehän on sitten OK, niinkö?

Ei. Ei se ole vitun OK. Se on helppoa, koska olen valkoinen ja tulen oikealta paikalta. Mutta se ei ole mikään oikea ihmisten elämä. En mä tarkoittaa että mä halun tehä rikoksia (#EiKaikkiAustralialaiset). Ei, tarkoitan että en ole osa tätä maa, tää kansa. Olen Andy, teidän hauskaa ulkomainen kaveri.

Joka. Saatanan. Päivää.

Noh, sunnuntaina on vaali tulossa. Minä en voi äänestä tälläisessä vaalissa. Vielä.

Mutta sinä voit. Perussuomalaiset ovat kuulema vahvempi nyt kun koskaan muistaakseni. Ovat toinen vahvin puolue. Toinen!

IMG-20190411-WA0001

Ehkä ei se niin pahaa ole kun kuulostaa. Mutta se on riitävästi helvetin pahaa, okei?

Kyllä, mulla on vielä toivo. Minä toivon, jos sellainen ideologia pakko voittaa, että eivät onnistuu tehdä mitään pahaa tähän maan. Että he eivät vahingoita kotini, perheni, elämäni. Mutta sitä on jo alkanut. Vahinko tehty. Se on aina ollut näin. Ja se menee pahemmaksi. Joka. Saatanan. Päivää.

Haluan olla suomen kansalainen, mutta olen jo parempi suomalainen kun mikään vitun Perssu.

Hei suomi. Menkää äänestää. Mene nyt heti ennakkoäänestää. Teidän hauskaa ulkomainen kaveri tarvitsee teitä.

En minä antaudu. Vielä. Ikinä.

Olen suomen asukas.

About Hatboy

I’m not often driven to introspection or reflection, but the question does come up sometimes. The big question. So big, there’s just no containing it within the puny boundaries of a single set of punctuationary bookends. Who are these mysterious and unsung heroes of obscurity and shadow? What is their origin story? Do they have a prequel trilogy? What are their secret identities? What are their public identities, for that matter? What are their powers? Their abilities? Their haunted pasts and troubled futures? Their modus operandi? Where do they live anyway, and when? What do they do for a living? Do they really have these fantastical adventures, or is it a dazzlingly intellectual and overwrought metaphor? Or is it perhaps a smug and post-modern sort of metaphor? Is it a plain stupid metaphor, hedged around with thick wads of plausible deniability, a soap bubble of illusory plot dependent upon readers who don’t dare question it for fear of looking foolish? A flight of fancy, having dozed off in front of the television during an episode of something suitably spaceship-oriented? Do they have a quest, a handler, a mission statement, a department-level development objective in five stages? I am Hatboy. https://hatboy.blog/2013/12/17/metalude-who-are-creepy-and-hatboy/
This entry was posted in Hatboy's Nuggets of Crispy-Fried Wisdom and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Äänestäkää.

 1. stchucky says:

  Blogiposti nro. 2020. Sattuma.

 2. Got it. That’s a lot of A’s with two dots in that title. Which, I assume, was explained in the post.

 3. dreameling says:

  Minä olen suomalainen ja allekirjoitan tämän viestin.

  Nyt vittu Suomi perkele.

 4. “I’m Andy, your fun in a foreign guy.”

  Hey fun boys! Get a room!

 5. More rectal raiding. The shame is never ending up in this…place

 6. Pingback: Interlude: Getting Political | Hatboy's Hatstand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s